Anyatejes táplálás jóindulatú emlődaganattal

Mellszívóink bérbeadása során - mint minden szolgáltatás nyújtásakor - a legtöbbet az ügyfelektől tanulunk. Éppen ezért repesünk a boldogságtól, ha egy-egy anyuka részletesen beszámol a tapasztalatáról mind a mellszívó használata, mind a szoptatás kapcsán. Az alábbi levelet kollégánk kapta egy kedves bérlőnktől, miután visszahozta a mellszívót. Mivel az esete különleges volt, engedélyét kértük, hogy megoszthassuk.

Kedves Ádám!

Ezúton is ismét köszönöm a mellszívóval kapcsolatos segítségét, támogató együttműködését.

Az Ardo Carum készüléket béreltem 2 hónapig, mivel semmilyen más módszer nem volt eredményes, továbbá a kereskedelemben kapható kézi és gépi mellszívó nem volt elegendő a számomra. Mivel többször műtötték a mellemet jóindulatú daganatos elváltozások miatt, így valószínűsíthetően sérülhettek a tejcsatornák. Mivel a daganatok továbbra is folyamatosan megtalálhatóak bennem, így ezek is nyomhatják a tejcsatornákat. Lényeg a lényeg: a készülék segítségével sikerült a kislányomat legalább néhány hét erejéig anyatejjel is táplálnom. 

Nekem sajnos egy-egy fejés a készülékkel - a fent említett hendikepem miatt - legalább 40-50 percet vett igénybe és a rendszeresség ellenére sem sikerült soha alkalmanként összesen 30-40 ml-nél többet lefejni, így a kislányom folyamatos tápszeres kiegészítést kapott (sőt, igazából az anyatej volt a kiegészítés a tápszer mellé). Nagyjából 5 hétig tudtam a készüléket eredményesen használni, utána apadni kezdett a tejem (annak ellenére, hogy megfelelő volt táplálkozásom, az elfogyasztott folyadékmennyiség, masszíroztam is és még tejszaporító teát is ittam), így egyre gyakoribbak lettek azok a fejési alkalmak, amikor szinte alig 10 ml jött össze. Végül én döntöttem úgy, hogy ezeket a napi többször 40-50 perceket inkább aktívan a babámmal töltöm, így felhagytam a fejéssel, és az a picike tejem kb. 1 nap alatt teljesen elapadt.

Ami a lényeg: 

1. A kislányom szempontjából: valószínűleg a készülék segítsége nélkül egyáltalán nem tudtam volna őt egy ici-pici anyatejjel sem táplálni, így legalább az a néhány hétnyi tej hozzájárult az immunrendszere erősödéséhez.

2. Az én szempontomból: mivel gyorsan érkezett Önöktől a segítség (az Önnel folytatott első telefonbeszélgetésünk másnapján az édesanyám már el is tudott menni a készülékért - szombaton!!! - így a lehető legkevesebb időt vesztettem el), ezért nem kellett teljes kudarcként megélnem a szoptatást, és bár az a meghittség, testkontakt, ami ilyenkor kialakul, nálunk kimaradt, vagy legalábbis máshol, máshogyan éljük meg, mégis legalább cumisüvegből oda tudtam adni a babámnak a kinyerhető tejet. 

Összefoglalva az én számomra a sok kezdeti akadállyal, beépített buktatóval együtt is sikertörténet még ez az 5 hét is.

Kedves Ádám!

Külön köszönöm Önnek, Önöknek azt a precizitást, kiszámíthatóságot, következetességet, amit a honlapjukon, és főleg az e-mailekben és a telefonbeszélgetések során tapasztaltam; gyakorlatilag kérdeznem sem kellett, mert minden szükséges információ logikusan tagolva, érthetően rendelkezésre állt folyamatosan. Nem találkoztam még olyan céggel, ahol ennyire emberien, segítőkészen álltak volna akár kényes kérdésekhez is, ill. ahol ennyire egyértelmű, magától értetődő lett volna a termékhez való hozzájutás menete, stb.

Nagy tisztelettel és hálával köszönöm a segítségüket és további örömöket, sikereket és eredményeket kívánok a munkájukhoz, hivatásukhoz!

Tisztelettel és köszönettel:
K. Réka