Tanácsok a használathoz

A Medela mellszívó hengerén található vákuumszabályozó gyűrűvel állítsa be a legkisebb vákuumot. A ComPed Lábpedált helyezze a padlóra. A pedáltalpra ragasztott gumilábak megakadályozzák a készülék csúszását.

    • Üljön le egy kényelmes székbe és helyezze a mellére a megfelelően előkészített szívókészüléket. Vegye le cipőjét, helyezze lábfejét a pedálra és kezdjen el pumpálni. Ne csak lefelé nyomja a pedált, segítsen rá a visszatéréséhez is azzal, hogy sarkával nyomást gyakorol a pedál hátsó részére.
    • Ha gyorsabb ritmust és kisebb lökethosszt választ (nem nyomja ütközésig a pedált), utánozhatja a baba stimulációs szopizását, ezzel gyorsan, de kis szívóerővel serkenti az anyatej termelődését.
    • A tejbelövellés után növelheti a vákuumot a szabályzógyűrű elforgatásával és a lökethossz növelésével. Lassítva a tempót utánozhatja a baba szopását, ami lassabb tempóban, de nagyobb szívóerővel történik. Ez a fejési fázis. Soha ne alkalmazzon fájdalmat okozó szívóerőt.

A ComPed Lábpedállal a legfejlettebb elektromos mellszívók kétfázisú funkcióját is megvalósíthatja.


Karbantartás

A lábpedál különösebb karbantartást nem igényel. Anyaga lakkozott rétegelt falemez. A fém alkatrészek korrózió ellen horganyzással védettek.
Tisztítása enyhén nedves, majd száraz ruhával való áttörléssel történik.
A készüléket vízbe meríteni, oldószerrel, fertőtlenítő szerrel, súrolószerrel tisztítani tilos!
Vigyázzon, ne ejtse le!
Ne tegye ki a lábpedált közvetlen hőhatásnak és huzamosabb ideig ne hagyja napon.
Ha a pedál nyikorgó hangot hallat, a tengelyvégeket ill. a rugók alátétlemezeit vékonyan szilikonzsírral kenje meg.

Használat

Összecsukott állapotban

Megvásárláskor a lábpedál összecsukott állapotban van. Kérjük ebben az állapotban ne tegye érzékeny felületre, pl. lakkozott asztallapra, mert a tartóoszlop egyik csavarának feje leérhet a felületre és azt megkarcolhatja!

Kinyitás

Lazítsa meg az oszlopot rögzítő szárnyascsavart úgy, hogy két fordulattal az óramutató járásával ellentétesen tekeri. A szárnyascsavart nem szükséges a menetes szárról teljesen letekerni. A csavarszáron húzza kifelé az oszlopot, majd fordítsa függőleges helyzetbe. Közben a mozgó
pedállap kiszabadul rögzített helyzetéből és a rugó ferde helyzetbe állítja.
A pedálfedél rögzítését a villa rögzítőlemeze mögé zárt pozícióban beakadó a pozicionáló lemezen kiképzett zárónyelv végzi. Nyitáskor a zárónyelv kifordul a rögzítőlemez és a pedálfedél közül, szabaddá téve a pedálfedelet, melyet így a rugó nyitott helyzetbe hoz.

A pumpa felszerelése

Az oszlopon lévő furatba illessze a Medela pumpa rögzítőelemének csapját úgy, hogy a pumpát
vízszintes helyzetben kissé jobbra-balra forgatva dugja a helyére. A rögzítőelemnek hézag nélkül kell a tartóoszlophoz simulnia. Ezután fordítsa lefelé a pumpát úgy, hogy a pumpa rögzítőelemének műanyag pozicionáló zászlócskája az oszlop fém pozicionáló lemeze alá kerüljön. 
A Medela pumpa dugattyújának nyakát nyomja a villa ágai közé.
A Medela pumpa rögzítőelemén kiképzett hüvelybe dugja be a vákuumcső csatlakozó dugóját. Ügyeljen arra, hogy ütközésig történjen a bedugás, ellenkező esetben nem jön létre megfelelő vákuum. Ha egy szívófejet használ, az üres hüvelybe dugja be a műanyag záródugót.

Összecsukás

Összecsukáskor a pedálfedelet az első gumiütközőig lenyomjuk és az elforduló oszlop pozicionáló lemezének zárónyelvét a villa rögzítőlemeze mögé helyezzük, majd a szárnyas anyával az oszlopot vízszintes helyzetben rögzítjük.

Az oszlopot állítsa függőleges helyzetbe úgy, hogy a pozicionáló csap a megfelelő lyukba illeszkedjen. A szárnyascsavar óramutató irányába történő forgatásával rögzítse az oszlopot.