Talán a leggyakoribb kérdés, amit feltesztek ügyfélszolgálatunknak, hogy melyik mellszívót válaszd a kínálatunkból.
Ebben a cikkben a megoldandó problémából kiindulva fogok készüléket javasolni

Akkor jó, ha erős?

Első körben el kell oszlatnunk azt az általános tévhitet, mely szerint a mellszívó akkor jó, ha erős. Ez az állítás sehogysem állja meg a helyét. Hetente többször is megkeresnek minket anyukák azzal, hogy olyan mellszívóra van szükségük, ami "nagyon erős".
Valójában azonban az általunk forgalmazott vagy bérbeadott mellszívók maximális vákuumereje minden esetben 250-300 Hgmm között mozog, így pusztán az erősség alapján nem érdemes kiemelni bármelyiket. Ez a maximális vákuumszint egy balesetvédelmi előírás, ennél magasabb szívóerő sérülést vagy károsodást okozhat a mellben.
Léteznek ugyan mellszívók ennél magasabb vákuummal, ezeket azonban érthető okokból nem forgalmazzuk. A választás előtt mindig azt kell feltárni, hogy miért is van szükséged mellszívóra, így már könnyebb megfelelő készüléket ajánlani.

Fun Fact: Az ARDO Carum kórházi mellszívó a memóriájában eltárolja, milyen fokozaton használták. Innen tudjuk, hogy az anyukák többsége közepes vákuumerővel fej. A maximális vákuumerő használata nagyon ritka.