Intim torna tanfolyam otthon, online videofilmen

Ügyfélszolgálatunkra beérkező kérdéseknek megfelelően igyekszünk tájékoztatni Benneteket mindenről, ami a mellszívó készülékek kiválasztásától kezdve, a használatot és sajátos problémák kezelését is figyelembe véve felmerülnek. Ezért is igyekszünk külön Blogokban kifejteni az egyes problémákat, illetve jó tanáccsal szolgálni sok mindenre vonatkozóan.

A napokban az egyik mellszívót bérlő anyuka panaszkodott munkatársunknak, hogy bizony a szülés következtében inkontinencia, azaz vizelettartási gondjai keletkeztek. Bár megtanult egyfajta intim torna módszert, gyakorolja is, de 6 hónappal a szülés után még semmi változást nem tapasztal. Kérdezte ügyfélszolgálatunk referensét tudna-e ajánlani számára egy másik fajta intim tornát, mint amit ő ismer?!

Bővebben ...

Hasadékos kisbabák anyatejes táplálása

Az ajak- vagy szájpadhasadékkal született kisbabák táplálása nem egyszerű feladat, ez függ a hasadék mértékétől, elhelyezkedésétől és attól is, hogy ajak- vagy szájpadhasadékról, esetleg mindkettőről van szó.  

Mi az archasadék?

Az archasadék csak nevében hasadék; valójában arról van szó, hogy az arcot alkotó magzati nyúlványok, melyeknek a terhesség első trimeszterében össze kéne nőnie, nem találkoznak, rést hagyva a szájpadlásban, az ajakban, esetleg az arccsontban, a fogmederben. Az archasadékok sokfélék lehetnek, a szoptatást azonban legjobban az ajakhasadék és a szájpadhasadék befolyásolja.

Bővebben ...

Mellgyulladás kezelése mellszívó segítségével

Ha begyulladt a melled vagy tejcsatorna-elzáródással küzdesz, egy jó mellszívó sokat segíthet a probléma megoldásában. A kezeléshez azonban nem elég egy jó mellszívó, fontos, hogy az orvosod utasításait is betartsd!

Mi a mellgyulladás?

A tejcsatorna elzáródást és a mellgyulladást egy lapon szokás emlegetni, a kettő mégsem egyenlő egymással, bár a kezelés mindkét esetben nagyon hasonló. A mellgyulladás úgy jön létre, hogy a mellben bizonyos tejvezetékek átjárhatatlanná válnak. Ekkor még csak tejcsatorna-elzáródásról beszélünk. A tejcsatorna-elzáródás már önmagában fájdalmas állapot, amit ha nem sikerül időben megszüntetni, az elzáródott tejvezetéknél kialakul a gyulladás. A mellgyulladás pirossággal, duzzanattal, lázzal és influenzaszerű tünetekkel is járhat. Ebben az esetben antibiotikumos kezelés is szükséges lehet, ezért minél előbb meg kell mutatni orvosnak. Ez nagyon fontos, mert ha időben nem kapod meg a szükséges kezelést, akár tályog is kialakulhat a mellben, ami már műtéti beavatkozást igényel.

Bővebben ...

Miért nem sikerül tejet fejnem? - 8+1 ok, amivel gyakran találkozunk

Itt a blogon nem győzzük eleget hangsúlyozni, mekkora tévhit az, hogy kizárólag mellszívó erősségén múlik a fejés sikeressége. Minden héten többször is találkozunk olyan anyukával, aki azt kéri, adjunk neki egy "erős" mellszívót. Ám mellszívóink maximális vákuumereje minden esetben 250-300 Hgmm között mozog, ezért nem is releváns erősségük szerint osztályozni őket. Ez a maximum vákuum nem véletlen, hanem egy balesetvédelmi szabályozás, ugyanis ennél erősebb vákuum sérülést okozhat a mellben. Valóban léteznek mellszívók 300 Hgmm-nél is erősebb vákuummal, ezeket a fenti okból nem forgalmazzuk. 

Amikor valaki azt mondja, hogy "erős" mellszívóra van szüksége, a mögött általában az van, hogy a korábbi mellszívója nem vált be, és az első gondolata az, hogy a készülék nem szívott elég erősen. Valójában azonban a sikertelen fejés számos más okra vezethető vissza, amelyeknek a gép oldaláról fokozatskálákhoz, sebességhez, vákuummintázathoz vagy rosszul megválasztott tölcsérmérethez lehet köze, az anya oldaláról pedig a mell vagy a mellbimbó anatómiájához, esetleg a szoptatáshoz kapcsolódó problémájához.

Bővebben ...

Tejszaporító módszerek fejéssel

Ha tejet szeretnél szaporítani, arra a mellszívó kiváló céleszköz lehet. Cikkünkben azt mutatjuk be, mire kell figyelned, ha mellszívóval szeretnél tejet szaporítani, hogyan kezdj neki, és a különböző fejési technikákat hogyan alkalmazhatod.

Mielőtt végigolvasnád, fontos megjegyezni, hogy bár ebben a bejegyzésben alapvetően a fejésről beszélünk, ezalatt azonban elsősorban az emlő kiürítését értjük. Ez azt jelenti, hogy nyugodtan olvashatod úgy a cikket, hogy minden "fejés" szó helyett akár "szoptatás" is szerepelhetne, és a legtöbb tanács így is megállja majd a helyét. Ez csak attól függ, mennyit szopik a kisbabád: akár a teljes táplálást kell mellszívóval megoldanod, akár csak naponta egy szoptatást pótolsz a fejéssel.

Bővebben ...

A fejés higiéniája A-tól Z-ig

Csakúgy, mint egy cumisüveg esetében, a mellszívónál is fontos a higiénia, hiszen a szívókészlet alkatrészein folyik át a tej, amit majd később a babának adsz. A tisztítás mikéntje azonban nem csak a higiénia miatt fontos: ha megfelelően tisztítod a szettet, tovább fog szolgálni téged.

Mivel úgyis sok dolgod van a baba körül, fontos, hogy ne végezz plusz munkát: A szívókészletnek nem minden részét kell fertőtleníteni és mosogatni, csak a tejjel érintkező alkatrészeket. Ezek minden használat után alapos mosogatást kívánnak, naponta egyszer pedig fertőtlenítést.

Bővebben ...

Melyik számodra a legjobb mellszívó? - avagy mi alapján válassz mellszívóink közül

Az ügyfélszolgálatunkra beérkező telefonhívásokban mindig visszatérő kérdés, hogy melyik mellszívót válassza kínálatunkból a mama. Bár a gépek bemutatásánál igyekszünk minél körültekintőbben elmondani, melyik készüléket milyen esetben javasoljuk, sokszor mégis szükség van a tanácsadásra. Ezért cikkünkben tisztába tesszük, hogyan kell mellszívót választani a problémádból kiindulva. Részletes, kimerítő elemzés következik.

Első körben el kell oszlatnunk azt az általános tévhitet, mely szerint a mellszívó akkor jó, ha erős. Ez az állítás sehogysem állja meg a helyét. Hetente többször is megkeresnek minket anyukák azzal, hogy olyan mellszívóra van szükségük, ami "nagyon erős". Valójában azonban az általunk forgalmazott vagy bérbeadott mellszívók maximális vákuumereje minden esetben 250-300 Hgmm között mozog, így pusztán az erősség alapján nem érdemes kiemelni bármelyiket. Ez a maximális vákuumszint egy balesetvédelmi előírás, ennél magasabb szívóerő sérülést vagy károsodást okozhat a mellben. Léteznek ugyan mellszívók ennél magasabb vákuummal, ezeket azonban érthető okokból nem forgalmazzuk. A választás előtt mindig azt kell feltárni, hogy miért is van szükséged mellszívóra, így már könnyebb megfelelő készüléket ajánlani.

Bővebben ...

Ha kizárólag lefejt anyatejet kap a gyermek - miértek és hogyanok

A bérbeadás során sok olyan kismamával találkozunk, akik úgy juttatják anyatejhez a kisbabájukat, hogy mellszívóval fejik le a teljes tejmennyiséget. Sokan azért döntenek így, mert számukra a szoptatás egyáltalán nem lehetséges, de más indíttatás is vihet egy édesanyát erre az útra. Ezzel a módszerrel az anyatejes tápláláshoz kapcsolódó külföldi oldalak már külön témaként foglalkoznak: exclusive pumpingnak hívják, röviden pedig eping néven hivatkoznak rá. Kizárólag lefejt tejjel etetni a kisbabát nem könnyű – hogy az eping gyakorlatának kialakítása milyen nehézségekbe ütközik, arról kevés szó esik, hiszen a legtöbbet rendszerint a szoptatás megvalósításával foglalkoznak. Cikkünkben körüljárjuk a témát.

Bővebben ...

Fejés nyelvfékkel született kisbaba számára

Ha a kisbaba nyelvét a szájfenékkel összekötő hártya túl rövid, a nyelv mozgása akadályozottá válik, és ez problémákat okozhat a kisbaba szoptatásánál. Ezt nevezik nyelvféknek. A nyelvfék sok problémát tud okozni, kiváltképpen, ha nem ismerik fel időben. A legfeltűnőbb problémákat a nyelvfék a szoptatás során tudja okozni: a rossz technikával szopó kisbaba kidörzsöli a mama mellbimbóját, így a szoptatás fájdalmassá válhat, ezért kimaradnak a szoptatások, ami könnyen a tej elapadásához vezethet.

Bővebben ...

Hogyan szabaduljunk meg a tejcsatorna-elzáródástól, tejkőtől?

A laktáló mellben a tejkő és az eltömődött tejcsatorna a mell gyulladását okozhatja, ezért fontos mielőbb megszüntetni ezt az állapotot. A Journal of Human Lactation weboldalán egy 2014-ben megjelent tanulmányban publikálták egy kínai módszer, az SSRMT leírását, melynek segítségével kíméletesen megnyithatók az eltömődött tejcsatornák. Az SSRMT jelentése „Six Step Recanalisation Manual Therapy”, vagyis hatlépéses kézi rekanalizációs terápia

Bővebben ...