Hogyan válasszunk tölcsérméretet

A jó tölcsér méret az egyik legfontosabb feltétele a sikeres és hatékony fejésnek.
A komolyabb gyártóknál egészen széles tölcsér méret választék elérhető el a 18 mm-től egészen a 36 mm-ig.
Ebben a cikkben segítünk eligazodni a különböző tölcsérek és típusai között!

Bővebben...

Tejszaporító módszerek fejéssel

Ha tejet szeretnél szaporítani, arra a mellszívó kiváló céleszköz lehet. Cikkünkben azt mutatjuk be, mire kell figyelned, ha mellszívóval szeretnél tejet szaporítani, hogyan kezdj neki, és a különböző fejési technikákat hogyan alkalmazhatod.

Bővebben...

Hasadékos kisbabák anyatejes táplálása

Az ajak- vagy szájpadhasadékkal született kisbabák táplálása nem egyszerű feladat, ez függ a hasadék mértékétől, elhelyezkedésétől és attól is, hogy ajak- vagy szájpadhasadékról, esetleg mindkettőről van szó.

Bővebben...

Mellgyulladás kezelése mellszívó segítségével

Ha begyulladt a melled vagy tejcsatorna-elzáródással küzdesz, egy jó mellszívó sokat segíthet a probléma megoldásában. A kezeléshez azonban nem elég egy jó mellszívó, fontos, hogy az orvosod utasításait is betartsd!

Bővebben...

Miért nem sikerül tejet fejnem? - 8+1 ok, amivel gyakran találkozunk

Itt a blogon nem győzzük eleget hangsúlyozni, mekkora tévhit az, hogy kizárólag mellszívó erősségén múlik a fejés sikeressége. Minden héten többször is találkozunk olyan anyukával, aki azt kéri, adjunk neki egy "erős" mellszívót. Ám mellszívóink maximális vákuumereje minden esetben 250-300 Hgmm között mozog, ezért nem is releváns erősségük szerint osztályozni őket.

Bővebben...

Melyik számodra a legjobb mellszívó? - avagy mi alapján válassz mellszívóink közül

Talán a leggyakoribb kérdés, amit feltesztek ügyfélszolgálatunknak, hogy melyik mellszívót válaszd a kínálatunkból.
Ebben a cikkben a megoldandó problémából kiindulva fogok készüléket javasolni

Bővebben...

Ha kizárólag lefejt anyatejet kap a gyermek - miértek és hogyanok

A bérbeadás során sok olyan kismamával találkozunk, akik úgy juttatják anyatejhez a kisbabájukat, hogy mellszívóval fejik le a teljes tejmennyiséget. Sokan azért döntenek így, mert számukra a szoptatás egyáltalán nem lehetséges, de más indíttatás is vihet egy édesanyát erre az útra. 

Bővebben...

Hogyan szabaduljunk meg a tejcsatorna-elzáródástól, tejkőtől?

A laktáló mellben a tejkő és az eltömődött tejcsatorna a mell gyulladását okozhatja, ezért fontos mielőbb megszüntetni ezt az állapotot. A Journal of Human Lactation weboldalán egy 2014-ben megjelent tanulmányban publikálták egy kínai módszer, az SSRMT leírását, melynek segítségével kíméletesen megnyithatók az eltömődött tejcsatornák. Az SSRMT jelentése „Six Step Recanalisation Manual Therapy”, vagyis hatlépéses kézi rekanalizációs terápia

Bővebben...

Koraszülöttek táplálása - a Melletted a Helyem egyesület videója

A Melletted a Helyem Egyesület folytatja ismeretterjesztő videósorozatát a koraszülöttek ellátásáról. A szervezet Youtube-csatornáján a PICifilmek névre keresztelt sorozat már az ötödik résznél jár, ami ezúttal kifejezetten az anyatejes táplálással foglalkozik – szopásra képtelen koraszülöttek esetében is.

Bővebben...

A szoptatásbarát babaetetésről

A cumizavar elkerülésére a legtöbb védőnő és szoptatási szaktanácsadó figyelmezteti az újdonsült édesanyákat. Egyre inkább köztudott, hogy a kisbabák könnyen elszoknak a szopástól, ha cumisüvegből próbáljuk meg etetni őket. Ha nem tudod minden esetben mellről táplálni a babát, célszerű olyan eszközzel itatni, ami nem zavarja meg a természetes szopási viselkedését. Azonban sokféle babaetető eszköz kapható, amelyek közül nem mindegyik felel meg a feladatra.

Bővebben...